´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera B - pagina 63

Bisturiu - enciclopedia universala

Bisturiu:  Instrument chirurgical cu lama scurta, ascutit si foarte taios servind la incizarea pielii si tesuturilor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

Bisturiu electric - enciclopedia universala

Bisturiu electric:  Aparat terminat printr-un varf unde circula curenti de inalta frecventa. Utilizat in chirurgie, bisturiul electric poate servi, dupa intensitatea curentului utilizat, fie pentru coagularea sangelui unui vas care sangereaza, fie pentru sectionarea tesuturilor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

BISYNC - enciclopedia universala

BISYNC:  (BInary SYNchronous Communication) - standard de comunicatie introdus de IBM, cunoscut si sub numele de BSC. Transmisiunile BISYNC sunt in cod ASCII sau EBCDIC. Mesajele pot fi de orice lungime si sunt trimise in unitati numite frames (cadre), in mod optional precedate de un mesaj de inceput numit header. Datorita faptului ca BISYNC foloseste transmisia sincrona, in care elementele mesajelor sunt separate de intervale regulate de timp, fiecare frame este precedat si urmat de caractere speciale pentru sincronizarea ceasurilor interne. Structura de baza a unui frame BISYNC este ilustrata anterior. STX si ETX sunt caractere de control care marcheaza inceputul si sfarsitul mesajului text; BCC este un set de caractere folosit la controlul acuratetei transmisiei.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

BITMAP - enciclopedia universala

BITMAP:  (BIT-MAP) - se poate traduce direct prin harta de biti (puncte). O astfel de imagine este o reprezentare grafica sau text sub forma unor puncte elementare repartizate pe o grila de dimensiuni limitate. Un document de acest tip este deformat prin dilatare la orice scara si este, de regula, un mare consumator de spatiu. Avantajele acestui tip de imagine constau in procesul de retusare si adaptare la perifericele de iesire, precum imprimantele si ecranele.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

« 60 61 62

63

64 65 66 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct