´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera C - pagina 15

Calculul relational - enciclopedia universala

Calculul relational:  O metoda neprocedurala pentru manipularea relatiilor intr-o baza de date. Exista doua variante, calculul relational pe tupluri si calculul relational pe domenii, echivalente intre ele si ambele echivalente cu algebra relationala.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Cale - enciclopedia universala

Cale:  Ansamblu al conducturilor organice goale sau pline situate unul in prelungirea celuilalt si vehiculand fluidele sau influxurile. Caile biliare, de exemplu, transporta bila elaborata de catre ficat pana in intestinul subtire (duoden); caile optice transmit senzatia vizuala primita pe retina pana la cortexul cerebral al lobului occipital. Caile trebuie sa fie deosebite de aparate si de sisteme, ele constituind elemente componente ale acestora din urma: caile biliare fac parte din aparatul digestiv, caile optice, din sistemul nervos, de exemplu.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Calea Lactee (Galaxia noastra) - enciclopedia universala

Calea Lactee (Galaxia noastra):  este una din galaxiile Universului reprezentand o insula stelara gigantica din a carei componenta face parte si Sistemul Solar.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Calendar - enciclopedia universala

Calendar:  Sistem de impartire a timpului in ani, luni si zile, bazat pe fenomene astronomice periodice (miscarea de revolutie a Pamantului, a Lunii, respectiv rotatia Pamantului in jurul axei proprii). Unui calendar ii este caracteristica durata anului: la egipteni 365 zile; la romani, 355 zile, pana la reforma lui Iuliu Cezar din anul 46 i.Hr., care a stabilit durata de 365 zile si sase ore (calendarul Iulian). Actualul calendar (calendarul Gregorian), care are la baza durata anului tropic (365 zile, 5 ore, 48 minute, 46 secunde), a fost instituit din indemnul papei Grigore al XIII-lea in 1582; Romania a adoptat acest calendar in 1919.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

« 12 13 14

15

16 17 18 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct