´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera C - pagina 42

CANE - enciclopedia universala

CANE:  (Computer-Aided Network Engineering) - proiectarea retelelor asistata de calculator.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Cangurul - enciclopedia universala

Cangurul:  este marsupialul cel mai cunoscut din Australia. Traieste in cete de circa zece indivizi conduse de un mascul batran. Se deplaseaza pe lungile lui membre posterioare, prin salturi, uneori mai mari chiar de 10 metri. Coada sa lunga il ajuta sa-si pastreze echilibrul in timpul acestor salturi, dar o foloseste si ca sprijin cand se odihneste si ca sa loveasca in pamant pentru a-i preveni pe ceilalti asupra vreunui pericol. Labele din fata sunt scurte si au gheare; el le foloseste la culesul hranei (ierburi si fructe), la pieptanatul blanii si la aparare in timpul luptelor. Caracteristica cea mai remarcabila a acestui animal este, fara nici o indoiala, prezenta unei pungi marsupiale (pe scurt, marsupiu) pe abdomenul femelei. Aceasta punga moale adaposteste minusculul pui de cangur imediat dupa nastere. Acesta are atunci numai 3 cm si nu este format pe deplin. El isi termina dezvoltarea in marsupiu si ramane aici pana la varsta de 7-8 luni.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Canioane - enciclopedia universala

Canioane:  sunt vai adanci si inguste, adesea avand versanti in trepte. Ele se formeaza in regiunile unde substratul este constituit din roci dure cu asezare orizontala.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Canitie - enciclopedia universala

Canitie:  Albire fiziologica sau patologica a parului. Canitia este, in general, legata de varsta, incepand intre 30 si 50 ani la etniile europene. In caz de aparitie mult mai precoce, ea este de origine ereditara. O canitie prematura poate, de asemenea, sa fie urmarea unei imbatraniri precoce, consecinta unei anomalii genetice, sau unor boli autoimune. Acesta din urma este cazul cu vitiligo (tulburari de pigmentatie), cu pelada (alopecie localizata si brutala) in faza de recrestere a parului, a unei tiroidite (inflamatie a glandei tiroide) etc. Pentru aceasta boala nu exista un tratament medical.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

« 39 40 41

42

43 44 45 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct