Enciclopedia universala

articole cu litera A - noi

A - enciclopedia universala

A:  Litera care se aloca in unele sisteme de operare, cum ar fi DOS si OS/2, pentru a identifica unitatea primara de floppy-disk, adica locul in care sistemul de operare cauta prima data instructiunile de pornire.

Enciclopedia universala: Definitii noi din categoria articole cu litera A

A insera - enciclopedia universala

A insera:  Operatie prin care se adauga noi informatii intr- o baza de date, intr-o anumita pozitie a unei tabele. Desi inserarea fizica se poate face intr-o pozitie nespecificata, din punct de vedere logic datele inserate vor apare in pozitia corecta (de exemplu, inserarea unei noi inregistrari se va face in functie de valoarea continuta in campul cheie, astfel incat sa se pastreze ordinea inregistrarilor).

Enciclopedia universala: Definitii noi din categoria articole cu litera A

A regasi date - enciclopedia universala

A regasi date:  Operatie efectuata asupra unei baze de date in scopul localizarii anumitor informatii. Regasirea se face folosind un limbaj de interogare a bazei de date (DML), iar timpul de raspuns este influentat de existenta unor chei in relatiile bazei de date.

Enciclopedia universala: Definitii noi din categoria articole cu litera A

A salva - enciclopedia universala

A salva:  Operatie care consta in duplicarea unor informatii pe un alt suport de date decat cel de lucru curent. Salvarea se face in scopul pastrarii unei baze de date de rezerva, care sa poata fi utilizata in cazul in care apare o eroare ireparabila (de exemplu, defectarea discului magnetic). Prin salvare se asigura pastrarea informatiilor valabile la o anumita data, informatiile introduse intre momentul salvarii si momentul aparitiei defectiunii se pierd, dar astfel se pastreaza cea mai mare parte a datelor. Pentru minimizarea pierderilor accidentale de date, este necesara elaborarea unei politici de salvare periodica a bazei de date (de exemplu, la sfarsitul unei zile de lucru, la sfarsitul saptamanii si dupa ce s-au efectuat operatiile de "inchidere" a lunii curente).

Enciclopedia universala: Definitii noi din categoria articole cu litera A

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct