´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera A - pagina 229

ASN - enciclopedia universala

ASN:  (Abstract Syntax Notation) - notatie cu sintaxa abstracta.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Asociatia Culturala Mondiala a Evreilor - enciclopedia universala

Asociatia Culturala Mondiala a Evreilor:  Originari din Romania (ACMEOR) (din 1980, Tel Aviv, Israel) aduna materiale documentare legate de istoria evreilor din Romania, din toate timpurile: acte, inclusiv copii xerox, fotografii, carti rare, ziare sau taieturi de presa. In arhiva ACMEOR se afla, de exemplu, proiectul primei gradinite ebraice de copii la Rishon le-Zion, asezare ale carei baze au fost puse de evreii originari din Romania, printre primii sositi in Palestina. Autorul proiectului mentionat este David Iudelevici (Idelovici) , originar din Iasi, cel care a trimis baronului Rotschild la Paris cel dintai raport privind educatia din noile asezari ridicate in Palestina si, de asemenea, date despre Rosh Pina, una dintre primele asezari din Palestina, ai carei locuitori veneau de la Moinesti. Asociatia organizeaza periodic seri culturale pe temeliterare, artistice, istorice, inclusiv prezentari video si diapozitive, cu scopul de a-si familiariza membrii cu istoria neamului de care apartin sau de a evoca evenimentele si personalitatile din trecutul evreilor din Romania, oriunde s-ar afla. Prin grija ACMEOR sunt organizate excursii pentru cunoasterea Romaniei. Biblioteca Asociatiei are 15.000 de volume in sase limbi: romana, franceza, engleza, germana, idis si ivrit (ebraica de azi) . ACMEOR acorda burse si premii anuale, intre care cele mai cunoscute sunt premiul Palty, premiul Kupfer- Schmidt si premiul Gorun pentru realizari deosebite in varii domenii culturale. Incepand cu 1994, ACMEOR ofera in fiecare an, ca semn de apreciere, Premiile de prietenie Romania-Israel. Laureatii acestora sunt personalitati din Romania, active in actiunile menite sa dezvolte legaturile prietenesti dintre cele doua tari. Actualul presedinte al ACMEOR este Shlomo Leibovici-Lais, originar din Botosani.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Asociatia Culturala Pro Basarabia si Bucovina - enciclopedia universala

Asociatia Culturala Pro Basarabia si Bucovina:  (din 1998 - 1999) asa cum au luptat pentru Unirea cea Mare, romanii trebuie sa lupte pentru reintregirea tarii cu teritoriul Basarasbiei si Bucovinei, acesta a fost telul organizatiei. Activitati culturale comune: comemorari comune de date istorice, aniversari ale unor personalitati culturale au marcat activitatea ei, ca si tentativa de a face sa renasca si in spatiile de peste Prut astfel de organizatii pro- unioniste.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Asociatia Editorilor din Romania (AER) - enciclopedia universala

Asociatia Editorilor din Romania (AER):  (fondata in 1991) . Eeste principala asociatie profesionala a editarii de carte, reunind editori care publica in toate domeniile de interes cultural, in format clasic sau electronic. Asociatia reuneste membri plini, persoane juridice sau fizice autorizate, inregistrate in Romania, care editeaza in mod regulat, pe orice suport, carti, reviste, ziare, programe de calculator etc., toate acestea folosite cu scop licit, si membri afiliati, persoane juridicesau fiziceautorizate, a caror activitate este legata de industria cartii: difuzori, tipografi, furnizori de materialesi echipamente necesare editarii. Cei 50 de membri ai Asociattei acopera aproximativ 70% din piata romaneasca de carte. Obiectivul Asociatiei este acela de a promova interesele comune ale membrilor sai in variate moduri si de a-i sprijini in problemele importante care privesc industria cartii. De asemenea, Asociatia este preocupata de promovarea imaginii editorilor romani in strainatate, ca si de dezvoltarea legaturilor intre sectoarele importante implicate in industria cartii. Cu incepere din 2001 apare anual Catalogul editorilor si distribuitorilor de carte. Cu incepere din anul 2000 AER decerneaza premii pentru productia editoriala.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

« 226 227 228

229

230 231 232 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct