´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera A - pagina 59

Aerator - enciclopedia universala

Aerator:  Grila orientabila plasata la extremitatea conductelor de ventilatie, care permite dirijarea aerului pulsat in habitaclu.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Aerator transtimpanic - enciclopedia universala

Aerator transtimpanic:  sistem de drenaj plasat in membrana timpanica ce pune in comunicatie urechea medie si urechea externa. Amplasarea unui aerator transtimpanic, este rara la adult, insa frecventa Ia copil. Ea este indicata in cazul unei surditati de transmisie (datorita unei afectari a urechii medii sau externe), legata in principal de o otita seroasa sau de repetate otite medii acute. Aeratorul permite ventilarea urechii medii si eliminarea secretiilor, deci recuperarea auditiva . Implantarea, care implica o perforare a timpanului, se face cu ajutorul unui microscop, sub anestezie generala . In mod obisnuit, aeratorul este lasat pe loc o perioada mergand de la 6 luni la 1 an. Prezenta sa interzice de obicei scaldatul. Riscul principal al aeratoarelor transtimpanice este neinchiderea perforatiei timpanice dupa indepartarea drenului, ceea ce poate necesita o interventie chirurgicala.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Aerobilie - enciclopedia universala

Aerobilie:  Prezenta a aerului in caile biliare (canalul coledoc sau vezicula biliara).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Aerocolie - enciclopedia universala

Aerocolie:  Distensie a colonului printr-un continut gazos supraabundent. Aerocolia provoaca o umflare a abdomenului resimtita de catre pacient. Ea poate sa fie izolata, in cazul tulburarilor functionale intestinale, sau asociata altor fenomene patologice abdominale: colica hepatica, colica nefretica, peritonita etc. Un examen radiologie (abdomen fara pregatire) permite sa se confirme diagnosticul. Aceasta tulburare, fara gravitate in sine, nu reclama un tratament specific.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

« 56 57 58

59

60 61 62 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct