´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera B - pagina 32

Baza - enciclopedia universala

Baza:  (Basis = sprijin) una din laturile unui triunghi sau a unui paralelogram cu ajutorul careia se calculeaza aria. Intr-un spatiu vectorial prin baza se intelege o familie minimala de vectori liniar independenti care genereaza intreg spatiul vectorial. Ex: , j, formeaza o baza pentru Rik³).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

Baza de date - enciclopedia universala

Baza de date:  O colectie de informatii functionale, memorate pe un suport persistent, impreuna cu o multime de operatii care permit exploatarea acestora. Operatiile cele mai frecvente ce se executa asupra datelor sunt: cautarea informatiilor, inserarea de noi informatii si stergerea de informatii existente in baza de date, modificarea unor informatii din baza de date, recombinarea datelor dupa anumite reguli (de exemplu, sortarea informatiilor sau combinarea datelor memorate in mai multe tabele).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

Baza de date activa - enciclopedia universala

Baza de date activa:  Un sistem de gestiune a bazelor de date care, pe langa faeilitatile obisnuite (asigurarea persistentei datelor, limbaje de interogare si definire a datelor, gestiune tranzactionala a datelor, ete), permite specificarea si declansarea unor operatii atunci cand se indeplinesc anumite conditii. De exemplu, conditiile pot fi: inserare, stergere sau modificarea unei inregistrari intr-o tabela a bazei de date. Operatiile care se pot efectua sunt programate de catre utilizator, si sunt folosite in general pentru testarea si asigurarea indeplinirii unor constrangeri de catre datele stocate.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

Baza de date coerenta - enciclopedia universala

Baza de date coerenta:  Baza de date pentru care multimea restrictiilor de integritate este respectata de catre datele continute in baza.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

« 29 30 31

32

33 34 35 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct