´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera C - pagina 68

Caroserie - enciclopedia universala

Caroserie:  Coachwork in engleza, carrosserie in franceza, Karosserie in germana, carrozzeria in italiana - corpul automobilului, habitaclul cu tot confortul si optiunile de lux, distinct de sasiu.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Caroten - enciclopedia universala

Caroten:  Pigment portocaliu, liposolubil, precursor al vitaminei A, prezent in morcovi, rosii, unele legume verzi, in fructe, in laptele integral si in unt. Un consum excesiv de alimente bogate in beta-caroten provoaca o ingalbenire a pielii. Aceasta coloratie dispare rapid de indata ce se suprima excesul de aport alimentar in beta-caroten. Beta-carotenul protejeaza pielea fata de soare prin stimularea sintezei melaninei.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Carp - enciclopedia universala

Carp:  Totalitate a oaselor si articulatiilor situate intre mana si antebrat, formand osatura incheieturii mainii.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Carp, Petre P. - enciclopedia universala

Carp, Petre P.:  (n. 29 iunie 1837, Iasi - d. 21 iunie 1919, Tibanesti, jud. Iasi) - om politic, critic si traducator. A facut gimnaziul la Berlin, apoi Dreptul si Stiintele Politice la Bonn. S-a intors la Iasi in 1862 si a infiintat, impreuna cu Titu Maiorescu, Iacob Negruzzi, Th. Rosetti si N. Burghele societatea literara Junimea, citind insedinta de constituire traducerea sa din Shakespeare - Machbeth. A participat la complotulimpotriva lui Al. I. Cuza. A fost ministru de externe si prim ministru (1900-1901; 1910-1912) . A fost o vreme seful Partidului Conservator. Aconferentiat in cadrul lectiunilor Junimii (Asupra tragediei antice si moderne) si a facut critica literara in spirit junimist (teoria unitatii interne a operei, a impersonalitatii creatorului etc.) , fiind absolutizant si autoritar.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

« 65 66 67

68

69 70 71 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct