´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera A - pagina 15

Abstentionism - enciclopedia universala

Abstentionism:  Abtinere demonstrativa de la exercitarea dreptului de vot; doctrina care sustine aceasta atitudine.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Abstractionism - enciclopedia universala

Abstractionism:  Curent artistic, aparut dupa 1910, pregatit de cubismul francez si expresionismul german. Extins la literatura, a propus o arta absoluta, bazata pe reducerea figurativului la liniile esentiale prin analiza interna a obiectului vizat. Literatura romana nu cunoaste adepti in stare pura ai acestui curent. Dar reprezentantii avangardei pe de o parte (Urmuz, Tristan Tzara, Geo Bogza, Cicerone Theodorescu) , ca si ai literaturii intelectualiste pe de alta (Marcel Bleher, Camil Petrescu) , prezinta in textele lor diverse forme de abstactionism, combinate fie cu forme de dicteu automat (la avangardisti) , fie cu literaturizari ale unor teorii (la intelectualisti) .

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Abstractizare a datelor - enciclopedia universala

Abstractizare a datelor:  Un principiu folosit pentru a ascunde utilizatorului detaliile legate de modul de memorare fizica a datelor. Abstractizarea datelor se realizeaza in principal printr-un model al datelor pus la dispozitia utilizatorului de catre sistemul de gestiune a bazei de date; acest model trebuie sa fie suficient de puternic pentru a permite reprezentarea tuturor conceptelor si suficient de simplu pentru a permite gestiunea usoara a intregii aplicatii.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Absurd - enciclopedia universala

Absurd:  (Absurdus) contrar cu logica, cu ratiunea. O demonstratie sau un rationament prin absurd poate fi realizat in doua moduri: (a) se stabileste ca o propozitie este adevarata aratand ca daca nu este se ajunge la o consecinta falsa; (b) se stabileste ca o propozitie este falsa aratand ca consecintele sale sunt false.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

« 12 13 14

15

16 17 18 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct