´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera A - pagina 20

Academia Romano-Americana (ARA) - enciclopedia universala

Academia Romano-Americana (ARA):  Institutie fondata in 1975 in California de catre un grup de intelectuali romani emigrati in SUA. Organizeaza forumuri (congrese) anuale pentru schimburi de idei in domeniul culturii ( literatura, filosofie, medicina, biologie, stiinte sociale, legislatie, arte, istorie, filologie, inginerie, economie, mediu, matematica, fizica, chimie s.a.) . Sectiunile Academiei sunt: legislatie, politica, filosofie, teologie, istorie, antropologie, lingvistica, literatura, economie, mediu, biologie, medicina, inginerie, matematici aplicate, fizica, chimie. Are in jur de 56 de membri onorifici, printre care Eugene Ionesco

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Academia Vasiliana - enciclopedia universala

Academia Vasiliana:  (1640-1821) a fost infiintata in 1640, de Vasile Lupu, domnul Moldovei, iar cursurile sale erau urmate si de studenti straini. Se invata slavona si greaca. Avea sediul la biserica Trei Ierarhi din Iasi. Ideea de baza a invatamantului epocii era unificarea curentelor ortodoxiei in spatiul greco-rus, pentru a rezista astfel mai bine avansului catolicismului, in principal dinspre Polonia, ca si atacurilor Imperiului Otoman. In acest sens tarile romane aveau de jucat un important rol de mediator. Mai tarziu cunoscuta sub numele Scoala Mare Domneasca.A activat pana in 1821, la miscarea Eteriei.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Academie - enciclopedia universala

Academie:  Institutie superioara de cultura a carei misiune este sa contribuie la dezvoltarea stiintelor si artelor. Traditiile academice dateaza inca din antichitate (Academia Platonica). Academiile au luat fiinta in a doua jumatate a sec. XV in Italia, iar primele academii nationale au fost: Academia Franceza, 1635; Societatea Regala din Londra, 1662; Societatea de stiinte din Berlin, 1700. Academia Romana a fost infiintata pe 1 aprilie 1866, sub numele de "Societatea Literara Romana".

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

ACB - enciclopedia universala

ACB:  (Auxiliary Control Bus) - magistrala/bus de control/comanda auxiliar(a).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

« 17 18 19

20

21 22 23 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct