´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera A - pagina 222

Ascetism - enciclopedia universala

Ascetism:  Doctrina religioasa sau morala care propaga renuntarea la placeri si care cere o viata austera; sihastrie.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Aschie - enciclopedia universala

Aschie:  Mic fragment de lemn sau din alt material care a patruns in mod accidental sub piele. Infipta la extremitatea unui deget, o aschie poate provoca un panaritiu. Extragerea sa, cateodata dificila, trebuie sa respecte regulile de asepsie (utilizarea de material steril, dezinfectarea plagii). In plus, prezenta unei aschii, chiar de marime mica, trebuie sa-l incite pe subiect sa verifice daca e la zi cu vaccinarea sa antitetanica.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

ASCII - enciclopedia universala

ASCII:  (American Standard Code for Information Interchange) - Codul Standard American pentru Schimbul Informatiei. Schema de codificare care atribuie valori numerice literelor, numerelor, semnelor de punctuatie si anumitor altor caractere. A fost creat in 1965 de Robert W. Bemer si a fost conceput pentru a asigura compatibilitati intre variatele tipuri de echipamente de procesare a datelor. A devenit un cod comun pentru echipamentele microcalculatoarelor. Prin standardizarea valorilor numerice date acestor caractere, ASCII permite computerelor si programelor sa schimbe informatii intre ele. ASCII are 256 de coduri impartite in doua seturi - standard si extins -de cate 128 fiecare. Aceste seturi reprezinta numarul total de combinatii posibile a 7 sau 8 biti., 8 fiind numarul de biti din byte. Setul standard ASCII foloseste 7 biti pentru fiecare cod, pentru 128 de caractere de la 0 la 127 (hexazecimal 00H pana la 7FH). Setul extins ASCII foloseste 8 biti pentru fiecare cod, oferind 128 de coduri aditionale numerotate de la 128 la 255 (hexazecimal 80K pana la FFH). In setul ASCII standard, primele 32 valori se atribuie pentru comunicatii si pentru codurile de control ale tiparului, care sunt folosite la controlul transferului de informatie de la un computer la altul sau de la computer la imprimanta. Celor 96 de coduri ramase le sunt desemnate semnele comune de punctuatie, cifrele de la 0 la 9 si literele mari si mici ale alfabetului roman. Codurile setului ASCII extins, 128 la 255, sunt atribuite unor variate seturi de caractere de catre diversi fabricanti de computere si programatori. ASCII character set (set de caractere ASCII) - un cod standard de 7 biti pentru reprezentarea caracterelor; litere, semne de punctuatie si instructiuni de control, cu valori binare de cod de la 0 la 127. Desi nu are semne, ca accente sau caractere speciale folosite in limbile europene, si nu poate reprezenta caracterele neromane din alfabetul multor limbi, este cel mai raspandit sistem de codificare al caracterelor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

ASCII file - enciclopedia universala

ASCII file:  (fisier ASCII) - numit si fisier text, este un fisier document intr-un format universal numit ASCII. Un fisier ASCII contine caractere, spatii, semnele de punctuatie si cateodata tab-uri, dar nu contine informatii de formare. Formatul generic este numit si "text", fiind util la transferul de documente intre programe care nu ar intelege altfel documentele create de alte programe. ASCIIZ string - numita si serie terminata nul. In programare, o serie ASCII terminata de caracterul NUL (un byte zero, adica un byte care contine caracterul cu valoarea ASCII egala cu 0).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

« 219 220 221

222

223 224 225 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct