´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera A - pagina 248

Atom lexical - enciclopedia universala

Atom lexical:  Unitate lexicala indivizibila, recunoscuta de analizorul sintactic. Unui atom lexical ii pot corespunde unul sau mai multe siruri diferite. Exemple de atomi lexicali caracteristici limbajelor de programare: nume (identificatori), numere, cuvintele cheie dintr-un limbaj, operatori (ca de exemplu <, + sau mod). Un atom lexical este reprezentat de un tip (cod reprezentat de obicei ca un numar intreg) si de o colectie de atribute. Astfel sirul 123 este un atom lexical de tip NUMAR care are atributele: intreg si valoarea asociata, sirul abcd este un atom lexical de tip IDENTIFICATOR care poate avea asociat ca atribut adresa din tabela de simboli unde sunt pastrate informatii despre el. Alegerea multimii de atomi lexicali este o optiune a proiectantilor de compilatoare.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Atomic informatic - enciclopedia universala

Atomic informatic:  O tranzactie efectuata intr-o baza de date este atomica daca se garanteaza ca aceasta odata inceputa, ea nu va mai fi intrerupta de o alta tranzactie. Atomicitatea este o proprietate esentiala in asigurarea consistentei unei baze de date exploatate de mai multi utilizatori. in cazul bazelor de date orientate spre obiecte, datorita aparitiei unor tranzactii foarte lungi, atomicitatea poate conduce la blocaje pe durate mari de timp, de aceea se folosesc modele tranzactionale bazate pe tranzactii imbricate (nested transactions).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Atomism - enciclopedia universala

Atomism:  Conceptie formulata inca in antichitate de catre ginditori materialisti (Leucip, Democrit, Epicur), dupa care materia este formata din atomi, conceputi initial ca particule indivizibile si indestructibile, aflate in vesnica miscare. Din sec. XIX, suferind transformari radicale, a devenit o teorie stiintifica, fundata experimental.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Atopie - enciclopedia universala

Atopie:  Predispozitie ereditara de a prezenta manifestari de hipersensibilitate imediata ca astmul, febra de fan, urticaria, eczema zisa atopica, polinoza (sensibilitatea la grauntele de polen), unele rinite si conjunctivite, precum si diverse manifestari alergice digestive.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

« 245 246 247

248

249 250 251 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct