´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera A - pagina 74

Ahei - enciclopedia universala

Ahei:  Populatie indoeuropeana asezata la inceputul mileniului II i.Hr. in Pelopones si Beotia, unde a dat nastere infloritoarei civilizatii miceniene, corespunzatoare epocii bronzului; una dintre cele patru ramuri ale vechilor greci.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

AHPL - enciclopedia universala

AHPL:  (A Hardware Programming Language) - limbaj de progra-mare utilizat pentru a reprezenta functionarea unui calculator numeric la nivelul transferurilor intre registre in vederea proiec-tarii asistate de calculator.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

AI - enciclopedia universala

AI:  (Application Interface) - interfata pur soft, realizata de IBM (8514/A) cu o rezolutie de 1280x1024 puncte. Standardul 8514/A este un standard grafic, creat de IBM in anul 1987, cu rezolutiile in mod grafic de 1024x768 cu 16 culori, 1024x768 cu 256 culori, 640x480 cu 256 culori.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

AI - enciclopedia universala

AI:  (Artificial Intelligence) - inteligenta artificiala; ramura a stiintei computerelor (computer science), care se ocupa cu emularea de catre computere a acelor aspecte ale inteligentei precum: recunoasterea vorbirii, deductia, raspunsul creativ, abilitatea de a invata din experiente trecute si abilitatea de a face deductii rezonabile din informatii incomplete. AI este o arena foarte complexa cu doua mari zone de activitate: intelegerea modului de gandire a fiintelor vii si gasirea de cai pentru reproducerea acestuia de catre programele de computere. Unele din aceste sarcini care au fost considerate foarte greu de realizat de catre computere, ca jocul de sah, au fost rezolvate relativ usor. Altele, de exemplu recunoasterea vorbirii, traducerea unei limbi, s-au dovedit a fi deosebit de dificil de programat. Aplicatiile practice ale AI sunt multe, de exemplu: sahul computerizat, diagnosticul asistat etc. Aceste aplicatii se numesc sisteme expert si sunt folosite de medici, ingineri si alti profesionisti. AI este un domeniu al informaticii care s-a dezvoltat in ultimii ani sub influenta lingvisticii si a psihologiei. Scopul inteligentei artifi-ciale il constituie rezolvarea unor probleme generale legate de inteligenta umana, cum ar fi: prelucrarea vocii umane, crearea sistemelor expert, recunoasterea formelor etc.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

« 71 72 73

74

75 76 77 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct