´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera B - pagina 53

Biblioteca pentru toti - enciclopedia universala

Biblioteca pentru toti:  (din 1895) -colectie de carte initiata de editorul Carol Muler. Cea mai veche din Romania si singura colectie din Europa care a aparut fara intrerupere vreme de un secol. Colectie populara. Din 1969 a fost atasata Editurii Minerva. Publica literatura romana si universala, stiinta popularizata. Seria I (1895-1949) a avut 1576 de numere (fara a numara reeditarile) , seria a II-a (1950-1955) a avut 270 de numere (dar seria nu este numerotata) , seria a III-a (din 1956-1995) a trecut de numarul 1500 (fara reeditari) , seria a IV-a (din 1996) si-a schimbat grafica, dar continua numerotarea seriei a III-a.. Tirajele fiecarui titlu au variat intre 30.000 si200.000 exemplare in perioadele cele mai bune, iar frecventa aparitiilor a fost de un volum pe saptamana, plus reeditarile. Unele titluri au avut peste sase reeditari.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

Biblioteca romaneasca - enciclopedia universala

Biblioteca romaneasca:  biblioteca virtuala de date referitoare la cultura si civilizatia romaneasca din trecut si de astazi, din tara, din spatiile locuite de romanii din afara granitelor de stat actuale, din diaspora. Cursuri de limba romana, orice alte informatii referitoare la spatiul romanesc. Linkuri (legaturi) catre alte site- uri asemanatoare. Site relizat cu sprijinul Comisiei Europene la Bucuresti. Poate fi accesat la: www.biblioteca.euroweb.ro, beneficiaza de actualizari la zi, in romana si engleza.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

BIC - enciclopedia universala

BIC:  (Bus Interface Controller) - controller-ul interfetei de magistrala (bus).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

Bicarbonat de sodiu - enciclopedia universala

Bicarbonat de sodiu:  Antiacid utilizat pentru calmarea unei indigestii sau a unui pirozis (acreala a stomacului). Bicarbonatul de sodiu se administreaza pe cale orala, sub forma de pulbere. El provoaca adesea eructatii si o jena abdominala. Din cauza aportului excesiv de sodiu, utilizarea prelungita poate antrena un edem al gleznelor si greturi. Din acelasi motiv, bicarbonatul de sodiu este contraindicat in caz de insuficienta cardiaca sau renala (risc de edem).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

« 50 51 52

53

54 55 56 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct