´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera C - pagina 26

Cameliile - enciclopedia universala

Cameliile:  Cameliile sunt vestitorii minunati ai primaverii, dar care ne bucura cu splendoarea lor chiar si in timpul iernii. In ciuda aurei lor delicate aceste flori sunt rezistente si devin cele mai bune prietene ale omului atat timp cat sunt corespunzator ingrijite. Nimic nu este vesnic, nici chiar faima. Chiar si cameliile au avut de suferit dupa o ascensiune nemaipomenita in topul florilor. La mijlocul secolului al 19-lea datorita romanului de succes al lui Alexadre Dumas fiul, Dama cu camelii, aceste flori au avut perioada lor de glorie. Cameliile nu avea voie sa lipseasca din nicio gradina, terasa, locuinta... Culoarea de baza este rosu, insa pe langa aceasta exista nenumarate sortimente peste 35.000 si in alte nuante. Daca sunt ingrijite, cameliile au o viata foarte lunga. Un exemplu concludent este acela din parcul Palatului Pillnitz din Dresda: florile au peste 200 ani. Camelia este o planta care creste si se dezvolta cel mai bine afara. Partea sensibila este radacina, de aceea are nevoie de protectie iarna: un strat gros de frunze uscate sau ingrasamant este suficient. Sa nu uitam ca aceste flori aparent firave rezista la temperaturi de peste - 30 grade Celsius.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Camera de combustie - enciclopedia universala

Camera de combustie:  Spatiul care ramane deasupra cilindrului atunci cand pistonul se afla in pozitia fixa de sus. Aici are loc arderea amestecului de combustibil si aer. Deoarece aici au loc arderile, forma si designul acestei camere poate afecta puterea, consumul de combustibil si emisiile de la motor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Camera de Combustie Sferica - enciclopedia universala

Camera de Combustie Sferica:  Camera de combustie sferica, aflata in partea de sus a cilindului motorului. Forma sferica asigura o eficienta ridicata deoarece fortele de explozie sunt directionate catre piston de catre suprafata curbata a camerei de combustie.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Camera instelata - enciclopedia universala

Camera instelata:  Tribunal regal englez instituit in 1487; si-a luat numele (Star Chamber) de la decoratiunile cladirii palatului regal de la Westminster, unde se intrunea pentru a lua decizii cu privire la probleme de natura politica, ce nu erau supuse magistraturii obisnuite. Fiind un puternic instrument de represiune politica, a fost abolita in 1641.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

« 23 24 25

26

27 28 29 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct