Enciclopedia universala

articole cu litera E - noi

E-IDE - enciclopedia universala

E-IDE:  (Enhanced - Integrated Device Electronics) - versiune imbunatatita a interfetei IDE pusa la punct de firma Digital Research. Interfata IDE este un protocol de comunicatie pentru discurile ce echipeaza PC-urile cu 386 si 486. Ea nu suporta decat doua discuri pe un PC, a caror capacitate nu depaseste 528 MB. Cu o interfata E-IDE capacitatea unui disc poate fi de pana la 8,4 GB si viteza sa de transfer este de doua ori mai mare.decat a generatiei anterioare. Se pot plasa patru periferice intr-un PC, inclusiv un lector de CD-ROM si o unitate de banda. E-IDE este sinonim cu Fast IDE.

Enciclopedia universala: Definitii noi din categoria articole cu litera E

E-MAIL - enciclopedia universala

E-MAIL:  (Electronic-MAIL) - se traduce prin posta electronica. Transmisia de mesaje intr-o retea de comunicatie, computer la computer, este o versiune de serviciu postal. Folosit in LAN sau in retele de comunicatie mai largi, posta electronica permite operatorilor sa trimita si sa primeasca mesaje - in anumite imprejurari chiar mesaje grafice sau voce - de la/la un singur individ sau de la/la grupuri mai mari. Mesajele trimise sunt stocate in cutii postale electronice desemnate celor din retea si pot fi vizionate, salvate sau sterse de catre destinatari. In functie de posibilitatile programului de e-mail, operatorii pot sa trimita posta, sa includa copii "indigo", sa ataseze fisiere si sa editeze mesajele cu un program editor. La sistemele la care programul de posta electronica poate sa ramana activ in timp ce operatorul lucreaza la altceva, acesta poate fi informat ca a primit mesaje, pe care le poate vedea imediat sau le poate salva pentru vizionare ulterioara.

Enciclopedia universala: Definitii noi din categoria articole cu litera E

E.T.A. - enciclopedia universala

E.T.A.:  Organizatie separatista clandestina infiintata in 1959 din aripa extremista a miscarii nationaliste basce si divizata in 1973 in doua suborganizatii ("militara" si "politico-militara"). Lupta pentru independenta Tarii Bascilor fata de Spania prin actiuni teroriste.

Enciclopedia universala: Definitii noi din categoria articole cu litera E

EAM - enciclopedia universala

EAM:  (Electrical Accounting Machine) - masina electrica de contabilizare.

Enciclopedia universala: Definitii noi din categoria articole cu litera E

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct