Enciclopedia universala

articole cu litera L - pagina 2

Lac - enciclopedia universala

Lac:  depresiune pe suprafata uscatului, umpluta cu apa, ce nu are legatura cu marea si se caracterizeaza printr-o flora si fauna specifica.

Enciclopedia universala: Definitii noi din categoria articole cu litera L

Lac auto - enciclopedia universala

Lac auto:  Vopsea piroxilinica care se usuca rapid, folosita adesea la finisarea caroseriei.

Enciclopedia universala: Definitii noi din categoria articole cu litera L

Lacarul mare (Acrocephalus arundinaceus) - enciclopedia universala

Lacarul mare (Acrocephalus arundinaceus):  Este o pasare migratoare care soseste la noi in luna mai si pleaca in august-septembrie. Prefera zonele mlastinoase si baltile cu mult stuf insa poate fi intalnit si in palcurile mai mici de stuf de pe rauri sau canale. Lacarul mare este o pasare cantatoare, calitate specifica familiei din care face parte, cu un cantec foarte puternic si ragusit. Este raspandit si in toata Europa Continentala; lipseste sau este o prezenta rara in tarile nordice. Penajul nu are un colorit spectaculos si nu sunt diferente majore intre mascul si femela. Nuantele lacarului mare parca sunt copiate din cele ale stufului uscat si sunt de mare ajutor in camuflajul pentru evitarea pradatorilor. Pe cap, pe spate si pe aripi este maroniu inchis iar pe gusa si pe burta este in nuante mai deschise de crem. Ca semn distinctiv mentionam spranceana de culoare crem si linia de culoare inchisa din dreptul ochilor. Lungimea corpului este de 16-20 cm, anvergura aripilor de 25-26 cm si o greutate de 30-40 g. Lacarul mare se hraneste cu insecte si larve pe care le cauta pe frunze, de obicei in stuf. Se intampla sa si sparga tulpinile stufului, cu ciocul lui puternic, in cautarea viermilor. Lacarul mare isi construieste cuibul pe tulpinile verticale de stuf, de care il ancoreaza foarte bine. Femela depune cate 3-6 oua in 1-2 serii pe an.

Enciclopedia universala: Definitii noi din categoria articole cu litera L

Lacramioara - enciclopedia universala

Lacramioara:  Florile potrivite pentru a fi oferite in luna mai sunt lacramioarele Chiar daca nu sunt pretioase ca tradafirii, sunt elegante si au un simbolism care le recomanda. Cu toata infatisarea lor fragila si delicata, lacramioarele au fost dintotdeauna un simbol al tariei si al rezistentei. Aceasta floare aminteste oamenilor ca dupa rau vin intotdeuna zile senine, reprezentand, deci, speranta. Totodata are rolul de a transmite un mesaj de incurajare celor carora le este daruita, si asta in cele mai diverse ocazii: examene, incercari mai mult sau mai putin dureroase, probe, etc. Daca in Japonia este un simbol al reinnoirii, pentru crestini semnifica purificarea prin suferinta. Legenda spune ca lacramioarele au aparut din lacrimile Evei atunci cand aceasta si Adam au fost izgoniti din Gradina Eden. Pe de alta parte, o alta legenda spune ca lacramioarele ar fi aparut in urma lacrimilor fecioarei Maria in momentul crucificarii lui Iisus. Tot pentru crestinism este un dar divin, fiind promisiunea ca binele si dreptatea vor triumfa. De aceea este considerata floarea care cunoaste oamenii buni, care poate "sa vada" virtutile lor. Lacramioara mai este si emblema dragostei pure, a fericirii indragostitilor, floarea-simbol a logodnei. La celti, ea era floarea de nunta, pentru ca in luna mai se tineau casatoriile considerate norocoase si fericite. Lacramioara, numita in Biblie "Crinul din vale", transmite un mesaj de bucurie atunci cand este daruita prietenilor, iubitei sau mamei. Ca floare a iubirii, poarta mesaje destul de variate. Poate fi o promisiune a fericirii in doi, un semn de atasament, de respect si de solidaritate. O legenda vorbeste despre faptul ca lacramioara nu infloreste niciodata inainte de sosirea privighetorii, pentru ca inflorirea ei este un cadou facut pasarii cu glas ingeresc. Lacramioara este considerata, traditional, o floare norocoasa pentru profesori, scriitori si jurnalisti, asociata lui Mercur, printre altele si zeu al comunicarii.

Enciclopedia universala: Definitii noi din categoria articole cu litera L

« 1

2

3 4 5 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct