´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera A - pagina 142

Angrenaj Planetar - enciclopedia universala

Angrenaj Planetar:  Tip de angrenaj folosit de Benz, in care niste mici pinioni se invart in jurul unui angrenaj central si trec printr-un inel circular.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Angrenajul - enciclopedia universala

Angrenajul:  Roti cu zimti de angrenaj care trimit puterea intre arborii de miscare. Atunci cand rotile de angrenaj sunt de masuri diferite, apare o diferenta intre raportul de viteza. Angrenajul este construit din otel dur.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Angrenare - enciclopedia universala

Angrenare:  Interpenetrare a fragmentelor unui os in timpul unei fracturi.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Anguiluloza - enciclopedia universala

Anguiluloza:  Boala parazitara cauzata de infestarea cu anguilule. Anguilula, Strongyloides stercoralis, este un mic vierme din clasa nematodelor, de 2-3 milimetri lungime. Viermele se implanteaza in intestinul subtire, in particular in duoden. El se intalneste, in principal, pe solurile calde si umede unde sunt deversate materiile fecale umane, in tarile tropicale si in perimetrul Mediteranei. Larvele de anguilula se depun pe sol odata cu scaunele si se dezvolta aici. Cand se merge cu picioarele goale pe solul contaminat, ele patrund in organism trecand prin piele si, prin circulatia sangvina si limfatica, ajung in plamani si apoi in intestinul subtire. Infectia se traduce mai intai prin tuse, prin dificultate de a respira, apoi prin dureri si arsuri epigastrice, o diaree cu repetitie, pusee de urticarie, man-carimi si o inflamatie a dermului. Anguiluloza este combatuta prin administrarea de antihelmintice ca tiabendazolul sau, din ce in ce mai frecvent, ivermectina, medicament deosebit de eficace si de bine tolerat. Se previne infestarea in regiunile tropicale evitand mersul cu picioarele goale si interzicand folosirea dejectiilor umane ca ingrasamant.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

« 139 140 141

142

143 144 145 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct