´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera A - pagina 189

Arbore Cotit - enciclopedia universala

Arbore Cotit:  Element component al mecanismului motor care permite transformarea miscarii liniare a pistonului in miscare de rotatie, prin el transmitandu-se apoi cuplul motor care pune in miscare autovehiculul sau alti consumatori de energie mecanica. Se mai numeste si vilbrochen sau arbore motor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Arbore cu Came - enciclopedia universala

Arbore cu Came:  Un arbore rotitor care are came sau dinti externi, folosit la inchiderea si deschiderea valvelor de cilindru ale unui motor. Vilbrochenul pune in functiune arborele cu came prin parghii, curele sau lanturi.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Arbore cu Came in Chiulasa - enciclopedia universala

Arbore cu Came in Chiulasa:  Tip de dispunere a comandei supapelor in care arborele(ii) cu came se afla in chiulasa(ele) de cilindru. Atunci cand arborele cu came este pozitionat in apropierea supapelor,componentele comenzii supapelor pot fi mai rigide si mai usoare, permitand astfel supapelor sa se deschida si sa se inchida mai rapid iar motorului sa aiba o turatie mai mare. Atunci cand arborele cu came in chiulasa este doar unul, acesta actioneaza toate supapele din chiulasa. Daca arborii cu came in chiulasa sunt doi, atunci unul din arbori actioneaza supapele de admisie, iar celalalt supapele de evacuare.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Arbore de compresare - enciclopedia universala

Arbore de compresare:  Un arbore care, atunci cand se roteste, vibreaza astfel incat reduce sau anuleaza unele din vibratiile produse de motor. Chiar daca nu sunt esentiali pentru functionarea motorului, arborii de compensare devin din ce in ce mai folositi. Motoarele de 4 cilindri folosesc doi arbori de compensare care se invart in directii diferite, de ambele parti ale vilbrochenului motorului. Motoarele cu trei cilindri sau cele cu sase cilindri in V folosesc un singur arbore de compensare

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

« 186 187 188

189

190 191 192 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct