´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera B - pagina 42

Belicism - enciclopedia universala

Belicism:  Doctrina care preconizeaza folosirea fortei pentru rezolvarea problemelor litigioase internationale.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

Beligan, Anamaria - enciclopedia universala

Beligan, Anamaria:  (n. 1958, Bucuresti) scriitor si cineast. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, 1981. Fiica actorului Radu Beligan. A emigrat in Australia in 1982, unde a obtinut titlul de master in lingvistica la UniversitateaMonash, Melbourne si premiul editurii Cambridge University Press. Lucreaza ca regizor si scenarist, preda la Australian Film, Television and Radio School (Sydney) . In 1988 infiinteaza compania independenta de productie de film Athanor. Scrierile sale au aparut in diverse publicatii, australiene si romanesti: Arc", Orizont", Respiro", Ramuri", Vatra", Familia", Literatorul", Moftul Roman". A publicat in tara: Inca un minut cu Monica Vitti, 1998, proza scurta; Scrisori catre Monalisa, 1999, roman; Dragostea e un trabant, 2000, proza scurta.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

Belle epoque - enciclopedia universala

Belle epoque:  Locutiune franceza (Frumoasa epoca) folosita pentru definirea perioadei cuprinsa intre sfarsitul sec. XIX si inceputul primului razboi mondial. A reprezentat o perioada de dezvoltare economica si viata vesela si nepasatoare pentru burghezia pariziana.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

Benador, Ury - enciclopedia universala

Benador, Ury:  (n. 1 mai 1895, Miliseutul de Sus, jud. Suceava - d. 23 noiembrie 1971, Bucuresti; nume la nastere: Simon Moise Grinberg) - prozator. Autodidact. Secretar al Teatrului Evreiesc de Stat. A debutat in volum in 1925, cu piese de teatru: 5 acte, Otrava, Simfonia rosie, 36, Fara titlu, Larie omul, Premiul Asociatiei Criticilor Dramatici si Muzicali. A devenitconsacrat cu romanul Ghetto veac XX, 1934, unde abordeaza problemele de constiinta ivite ca urmare a conditiilor vietii de ghetou. In continuare, toata proza sa va fi axata pe abordarea lumii evreiesti: Subiect banal, 1935; Hilda, 1936; Preludiu la 'Beethoven, 1940; 'Gablonz', Magazin universal, 1961; Beethoven omul, 1964.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

« 39 40 41

42

43 44 45 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct