´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera B - pagina 64

BITNET - enciclopedia universala

BITNET:  (Because It's Time NETwork) - este una dintre cele mai mari retele de calculatoare din lume (peste 1000 de colegii si universitati din SUA, Canada si Europa), nefiind o retea profesionala de transmitere a datelor. A fost infiintata in mai 1981. Aceasta retea acopera practic intreaga lume, fiind geografic impartita in 4 retele: BITNET - acopera SUA, America Centrala si America de Sud, NETNORTH - acopera Canada, ASIANET - acopera Orientul Indepartat, iar EARN (European Academic and Research Network) -acopera Europa, Africa si Orientul Apropiat.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

BIU - enciclopedia universala

BIU:  (Bus Interface Unit) - unitatea de interfata a bus-ului; cea de-a doua componenta a unui microprocesor care are functia de transfer a datelor de la si inspre microprocesor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

Bivolul - enciclopedia universala

Bivolul:  este cel mai mare dintre bovinele din Africa (masculul poate cantari 800 kg). El traieste in turme care numara cateodata mai multe sute de indivizi. Poate fi gasit mai ales in regiunile mlastinoase. Adora sa se intinda si sa se tavaleasca in noroi. Este unul dintre cele mai periculoase animale ce pot fi intalnite. Coarnele sale curbate in sus sunt foarte impresionante. La unii masculi ele depasesc anvergura de 1 m? si bivolii stiu cum sa se foloseasca de ele! Se povesteste ca sunt mai multi vanatori omorati de bivoli decat de oricare alt animal salbatic din Africa. De altfel nu a putut fi niciodata domesticit, nici chiar prin incrucisare cu vitele domestice. In afara de om si de leu, bivolul nu are cu adevarat alti dusmani. Hienele si crocodilii care misuna prin terenurile mlastinoase reusesc totusi sa prinda din cand in cand cate un bivol tanar. Femela aduce pe lume doar un vitel o data. Bivolul traieste in medie 25 de ani.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

Bivuac - enciclopedia universala

Bivuac:  Stationare temporara a trupelor in afara localitatilor sau a taberelor, de obicei in corturi.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

« 61 62 63

64

65 66 67 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct