´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera B - pagina 69

BLD - enciclopedia universala

BLD:  (Binary LoaDer) - incarcator binar.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

Blefarita - enciclopedia universala

Blefarita:  Inflamatie a pleoapelor, limitata de obicei la marginea libera, evoluand de maniera cronica si recidivanta. O blefarita este responsabila de mancarimi uneori deranjante si se traduce printr-o roseata a marginii libere a pleoapelor, adesea insotita de scuame albe mai mult sau mai putin groase. Tratamentul local (pomezi antiseptice si antibiotice) este adesea foarte deceptionam, nepermitand decat remisiuni temporare. Recidivele constituie deci o regula, in afara situatiei ca a fost clar identificata cauza si ca a fost eliminata.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

Blefarofimoza - enciclopedia universala

Blefarofimoza:  Malformatie congenitala, care se caracterizeaza printr-o ingustare a fantei pleoapelor, din cauza unui epicanthus (pliu cutanat vertical la ungiul intern al pleoapelor) si unui ptozis (caderea pleoapei superioare).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

Blefaroplastie - enciclopedia universala

Blefaroplastie:  Operatie chirurgicala estetica sau reparatorie a pleoapelor. Blefaroplastia estetica este cea care corijeaza deformatiile pleoapelor sau, mai rar, ptozisul (lasarea sau caderea pleoapei superioare). Blefaroplastia reparatorie corecteaza stricaciunile (pierderile de tesut) ocazionate de traumatisme sau prin ablatia anumitor tumori ale pleoapelor. Dupa operatie, apar uneori cateva echimoze; ele dispar in 2-3 saptamani. O corectie excesiva poate conduce la un ectropion (rasturnarea pleoapei inferioare, care-si pierde astfel contactul cu globul ocular si lasa sa se vada o parte a fetei sale interne). Dar, in majoritatea cazurilor, rezultatul este deosebit de satisfacator si persista timp de multi ani: cicatricile sunt aproape invizibile sau abia decelabile dupa cateva luni de cicatrizare.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera B

« 66 67 68

69

70 71 72 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct