´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera C - pagina 11

CAIC - enciclopedia universala

CAIC:  (Computer-Assisted Indexing and Classification) - indexare si clasificare asistate de calculator.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Caid - enciclopedia universala

Caid:  (In statele musulmane din Africa de Nord) Titlu purtat odinioara de guvernatorul unei provincii sau al unui oras, care avea si functii judecatoresti.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Caile respiratorii - enciclopedia universala

Caile respiratorii:  Ansamblu al organelor cavitare ale aparatului respirator care conduc aerul pana la alveolele pulmonare, unde se efectueaza schimburile gazoase intre sange si aer (oxigenarea sangelui, in principal).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Cainele - enciclopedia universala

Cainele:  ca cel mai bun prieten al omului traieste alaturi de noi de cel putin 10.000 de ani! Unele rase de caini s-au tras din lup, iar altele din sacal. Cainele a pastrat unele caracteristici ale stramosilor lui (cum ar fi faptul ca are pupilele rotunde, un excelent simt al mirosului si coltii lungi si puternici) si a dobandit altele care ii sunt proprii doar lui (latratul, faptul ca are in general urechile cazute). Poate fi intalnit in intreaga lume. Se dreseaza foarte usor si este folosit in foarte multe scopuri. Unele rase sunt, de altfel, mai mult sau mai putin adaptate: pentru vanatoare, pentru paza, pentru companie, pentru a ajuta ciobanii, orbii, salvatorii, politistii etc. Cainele este un animal inteligent si, adesea, foarte afectuos. Cainele este si cel mai celebru inamic al pisicii domestice! Cu siguranta ca toata lumea a vazut un caine alergand innebunit pentru a prinde o pisica. Dar, in unele cazuri (mai ales daca sunt crescuti impreuna de cand sunt foarte mici), cainele si pisica pot sa se inteleaga foarte bine si chiar sa fie prieteni nedespartiti! Femela, cateaua, aduce pe lume intre 5 si 10 catei, dupa circa 2 luni de gestatie. Cu cat te ocupi mai devreme de educatia catelului, cu atat mai bine. In general, educatia lui se incepe cand are intre 7 si 12 saptamani, mai intai invatandu-l sa fie curat si sa nu-si faca nevoile peste tot, apoi, eventual, dresandu-l. Dresajul pentru supunere este important mai ales pentru rasele de caini mari, cum sunt ciobanescul german, dobermanul sau pitbull-ul. Acesti caini sunt foarte puternici si forta lor se poate intoarce mai tarziu impotriva oamenilor, daca ea nu este stapanita. Cainii de rasa traiesc in general mai putin decat cainii corciti, iesiti din incrucisarea mai multor rase: un caine de rasa traieste cam doisprezece ani, in timp ce un caine corcit poate trai pana la 20 de ani.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

« 8 9 10

11

12 13 14 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct