´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera R - pagina 3

Racitor intermediar - enciclopedia universala

Racitor intermediar:  Un radiator sau schimbator de caldura folosit pentru a raci fluxul compact de aer incalzit ce intra la motor. Aerul racit este mai dens si poate furniza mai multa putere, reducand de asemenea si detonatia.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

Racoce, Teodor - enciclopedia universala

Racoce, Teodor:  (n. 1780, Carapciu de Ceremus, Bucovina - d. 22 ianuarie 1822, Lvov, Polonia) traducator. A fost coleg cu Gheorghe Lazar la Liceul piarist din Cluj. A lucrat in administratia guberniei Galitia, unde l-a avut sef pe Ioan Budai-Deleanu, apoi a celei din Cernauti. Iluminist. A publicat o colectie de traduceri din autori antici si moderni: Diodor din Sicilia, Quintus Rufus, Plutarh, Diogene Laertiu, M-me de Genlis) numita Crestomaticul romanesc sau Adunare a tot feliul de istorii si alte faptorii, scoase din autoriidi pe osebite limbi, 1820.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

RAD - enciclopedia universala

RAD:  (Rapid Application Developement) - tehnologie de dezvoltare rapida a aplicatiilor care are la baza utilizarea partilor bune din fiecare sistem de operare, combinand astfel robustetea sistemului UNIX la rularea "motoarelor" de baze de date si interfetele prietenoase si simple din mediile Windows pentru construirea interfetei client. Totodata se are in vedere posibilitatea migrarii aplicatiilor spre arhitecturi client/server.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

Radacina dentara - enciclopedia universala

Radacina dentara:  Parte a dintelui inclusi in alveola dentara a osului maxilarului. Soliditatea dintelui depinde de buna sa implantare si de starea buna a radacinii sale. Incisivii si caninii au o singuri radacina, premolarii pot avea una sau doua, iar molariidoili sau trei. Resorbtia radacinilor dintilor de lapte OK un fenomen fiziologic care face parte din procesul in cuml caruia dispar primii dinti . In schimb, resorbtia radacinii uni dinte definitiv este intotdeauna patologica, cauzata deu traumatism sau de o carie care, in absenta tratamentului, s-a intins pana la radacina. Radacina dentara poate, de asemenea, sa fie lezata in cursul unei parodontopatii (afectarea gingiei si a osului in care este implantata radacina dentara).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera R

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct