´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera A - pagina 124

Anacronism - enciclopedia universala

Anacronism:  1. Eroare de cronologie; fixare a unui eveniment la alta data decat cea reala. 2. Trasatura care nu corespunde spiritului timpului; idee, comportare, invechita.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Anafilaxie - enciclopedia universala

Anafilaxie:  Stare a unei fiinte vii care, sensibilizata fiind prin introducerea unui alergen in organism, este susceptibila sa reactioneze violent la introducerea ulterioara a unei noi doze, chiar minime, din acest alergen. Toate simptomele alergiei pot fi observate in timpul reactiei anafilactice (eczema, astm, edem Quincke); socul anafilactic, reactia alergica acuta si adesea mortala constituie manifestarea cea mai grava. Subiectul care manifesta o asemenea sensibilitate la un alergen trebuie sa evite orice contact cu alergenul in cauza sau sa aiba in vedere un tratament de desensibilizare, in cursul caruia va fi obisnuit in mod treptat sa suporte contactul cu alergenul.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Analele moldovenesti - enciclopedia universala

Analele moldovenesti:  Scriere istorica veche, datand din vremea domniei lui Stefan cel ???? (1457-1504) , bazata pe izvoare interne. Pierduta. Cuprindea evenimentele cu incepere din 1359, data intemeirii Moldovei si pana in secolul al XV-lea. A constituit una din sursele Hronicului a vechimei romano- moldo-vlahilor al lui Dimitrie Cantemir, ca si a letopisetelor lui Grigore Ureche, Miron Costin, Ion Neculce.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Analele Societatii de Limba Romana - enciclopedia universala

Analele Societatii de Limba Romana:  (din 1970) , Pancevo, Voivodina. Publicatie anuala a Societatii de Limba Romana din Voivodina. Publica materialele sustinute la sesiunile de specialitate ale Societatii. Primul redactor responsabil: Radu Flora.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

« 121 122 123

124

125 126 127 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct