´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera A - pagina 126

Analiza lexicala - enciclopedia universala

Analiza lexicala:  Etapa a procesului de compilare care transforma sirul de caractere ce reprezinta programul scris in limbaj sursa, intr-un sir de atomi lexicali. Gramatica folosita pentru recunoasterea atomilor lexicali este regulata. Exemple de atomi lexicali utilizati in limbajele de programare: identificator, numar, operator, delimitator, terminator, etc. Un analizor lexical simuleaza de fapt functionarea unui automat finit determinist. Deoarece algoritmul de analiza este acelasi indiferent de limbaj, exista generatoare de analizoare lexicale care primesc la intrare specificarea atomilor lexicali si a modului in care se calculeaza atributele acestora un analizor lexical corespunzator. Un exemplu de astfel de generator este lex, care genereaza analizoare lexicale scrise in C. Clasa de analizoare sintactice descendente (top down) pentru care decizia referitoare la regula (productia) pe baza careia se "explica" notiunea curenta (neterminalul curent) se ia pe baza unui singur simbol "vizibil" din sirul de intrare. Primul L din nume indica faptul ca parcurgerea sirului de intrare se face de la stanga la dreapta. Al doilea L indica faptul ca algoritmul este echivalent cu o derivare stanga. Clasa gramaticilor independente de context pentru care se pot construi analizoare LL(1) se numeste clasa gramaticilor LL(1), similar clasa limbajelor pentru care se pot construi gramatici de tip LL(1) se numesc limbaje LL(1), Deoarece algoritmul de analiza este acelasi indiferent de gramatica, exista generatoare de analizoare LL(1) care primesc la intrare specificarea gramaticii si produc un analizor sintactic LL(1), Un exemplu de astfel de generator este javacc, care genereaza analizoare sintactice de tip LL(1) scrise in Java.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Analiza semantica - enciclopedia universala

Analiza semantica:  Etapa (faza) a compilarii ce consta in detectarea erorilor semantice, pornindu-se de la rezultatele analizei sintactice. O componenta fundamentala a analizei semantice este stabilirea si verificarea tipului diferitelor constructii din program. Ca rezultat al analizei semantice se obtine un arbore sintactic sau un arbore de derivare cu atribute calculate. Faza de analiza semantica se poate realiza concomitent cu analiza sintactica daca se utilizeaza scheme de translatare.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Analiza sintactica - enciclopedia universala

Analiza sintactica:  Etapa a compilarii ce recunoaste propozitii corecte scrise in limbajul sursa (formate din atomi lexicali). Ca rezultat al fazei de analiza sintactica se construieste un arbore sintactic sau de derivare, ca forma intermediara de reprezentare a programului.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Analizorul lui Friedman - enciclopedia universala

Analizorul lui Friedman:  Aparat care permite inregistrarea campului vizual. Analizorul lui Friedman permite o buna explorare a 30 grade centrale ale campului vizual. Metodele care utilizeaza o cupola, ca perimetrul lui Goldman, permit explorarea unui camp mai larg.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

« 123 124 125

126

127 128 129 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct