´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera C - pagina 32

Canarasul (Serinus serinus) - enciclopedia universala

Canarasul (Serinus serinus):  Sau canarul salbatic este o pasare relativ noua in fauna tarii noastre. In perioada 1950 era mentionata ca o pasare sporadica la noi in tara. Astazi canarasul este prezent pe tot teritoriul tarii, in special in zonele impadurite de deal si munte si sunt exemplare care au devenit sedentare si raman si in perioada iernii. Este des intalnit si in parcurile si gradinile oraselor de munte. Canarasul este o pasare specifica pentru zona mediteraneana insa pe perioada verii sunt exemplare care migreaza catre interiorul continentului. Coloritul general al penajului este galben-cenusiu. Masculul are nuantele de galben mult mai pronuntate decat la femela. Canarasul este cea mai mica pasare din familia ei. Lungimea corpului este de 12 cm, anvergura aripilor de 20 cm si greutatea de 12-15g. Cuibul este construit in tufisuri sau in copaci iar femela de pune cate 4 oua in 2-3 serii pe an. Perioada de incubatie este de 13-14 zile. Hrana este alcatuita in principal din seminte pe care le cauta pe sol. Canarasul este considerat la noi o pasare migratoare si cu o prezenta in continua crestere pe tot teritoriul tarii. Nu prezinta interes vanatoresc.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Canarul - enciclopedia universala

Canarul:  este originar din insulele Canare si este un cantaret neobosit care suporta foarte bine sa traiasca in colivie. In momentul reproducerii, ii place sa aiba o anumita intimitate; trebuie, deci, sa incerci sa nu deranjezi cuplul in aceasta perioada. Poti sa deosebesti usor canarul mascul de femela prin cantecul sau: cel al masculului este cu mult mai melodios. Femela depune intre 2 si 6 oua care sunt de un albastru pal si presarate cu mici puncte maro. Ea nu face decat unul singur pe zi. Pentru ca puii sa iasa din oua in acelasi timp, crescatorii ii inlocuiesc ouale, pe masura ce le depune, cu oua false; la sfarsitul pontei ii pun din nou in cuib toate ouale pe care le-a facut. Ouale sunt clocite 13 sau 14 zile si puii sunt capabili sa se hraneasca singuri de la varsta de 1 luna.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Cancelar - enciclopedia universala

Cancelar:  1. Seful cancelariei si al arhivei regale sau imperiale in Evul Mediu. 2. Denumire a sefului guvernului in Austria si in Germania.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Cancelaria aulica - enciclopedia universala

Cancelaria aulica:  Institutie imperiala de supraveghere si control care asigura legatura cu organele locale din regiunile aflate sub dominatsia habsburgica.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

« 29 30 31

32

33 34 35 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct